Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Geniet optimaal van uw vakantie met een huurauto!

Wat is nu een lekkerder gevoel dat het ultieme gevoel van vrijheid dat u tijdens uw vakantie heeft. Een voorwaarde om echt helemaal vrij te zijn tijdens uw vakantie is dat u in staat bent om uzelf te vervoeren. Vandaar dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een auto te huren. Zij zijn dan niet van anderen afhankelijk en kunnen zo dus helemaal zelf bepaal waar zij gaan en staan. Wij snappen dat u het liefst met andere dingen bezig bent met het voorbereiden van uw vakantie. Vandaar dat wij hier een aantal tips en tricks op een rijtje hebben gezet welke ervoor zorgen dat het huren van een auto een fluitje van een cent wordt. 


Tip 1: Het is altijd goed om voor uw vertrek de reviews van verschillende autoverhuurders door te nemen. Doe dit niet alleen voor de reviews over de autoverhuurders in het algemeen maar ook per locatie. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de service die een autoverhuurder levert, per locatie verschillend is.

Tip 2: Als u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde autoverhuurder, is het altijd goed om het adres nog even te controleren voordat u vertrekt. Zo voorkomt u dat u kostbare vakantietijd verliest wanneer u op uw plaats van bestemming arriveert.

Tip 3: Indien u besluit te vliegen naar uw vakantiebestemming, is het verstandig om iemand van uw reisgezelschap alvast naar het loket van uw autoverhuurder te sturen terwijl de rest op de koffers blijf wachten. Zo bent u andere vakantiegangers voor en kunt u zo snel mogelijk van uw vakantie genieten.

Tip 4: Controleer uw huurauto altijd op eventuele schade bij het ophalen van de auto. Het wordt aangeraden om dit samen met uw autoverhuurder te doen. Zo voorkomt u misverstanden en kunt u zonder zorgen beginnen aan uw vakantie.

Tip 5: Bent u van plan om uw huurauto op een ander plek in te leveren dan waar u hem hebt gehuurd? Dit is vaak geen enkel probleem. Wel wordt u aangeraden om dit op voorhand af te stemmen met uw autoverhuurder. Zo voorkomt u misverstanden.

Tip 6: Daarnaast is het ook altijd goed om op de hoogte te zijn van de voorwaarden van uw verzekering. Mocht het gebeuren dat u onverhoopt schade rijdt tijdens uw vakantie, weet u in ieder geval hoe u moet handelen.

Tip 7: Ook wordt u aangeraden om altijd uw creditcard mee te nemen. Het huren van een auto gaat namelijk bijna altijd via creditcard aangezien de borg hierop ingehouden kan worden.

Tip 8: 
HolidayCars